Kääpiövuohet

Capra hircus

Kääpiövuohet on pieni kesyvuohirotu. Vuohet olivat alun perin kotoisin Lounais-Aasiasta, ja ne kesytettiin 8 500 vuotta sitten lihan, maidon ja kuidun vuoksi, ja niitä on nykyään kaikkialla maapallolla. Kääpiövuohet ovat kotoisin Länsi-Afrikasta, ja niitä tuotiin Yhdysvaltoihin 1950-luvulla käytettäväksi eläintarhoissa ja tutkimuksessa.

vuohipukki

  • Bucks: urokset
  • Does: naaraat
  • Kids: babies

Kääpiövuohet käyttäytyvät ja faktat

  • Kääpiövuohet ovat ystävällisiä, sitkeitä ja älykkäitä. Ne tekevät hyvän vaikutuksen niitä silittäviin eläintarhan kävijöihin.
  • urokset tuottavat voimakkaan, myskimäisen hajun houkutellakseen naaraita erityisesti pesimäaikana. Niiden hajurauhanen on pään latvuksessa. Naaraat ja kastroidut koiraat ovat hajuttomia.
  • luonnossa kääpiövuohet ovat selänteitä ja suosivat lehtiä ruohon sijaan.

syntymästä kuolemaan

  • tiineys: 145-153 päivää
  • vuohet synnyttävät yhden tai kaksi poikasta; jokainen painaa syntyessään noin kaksi-neljä kiloa, mutta pystyy seisomaan ja imettämään muutamassa minuutissa. Ne voivat juosta ja hypätä neljän tunnin sisällä syntymästä.
  • lapset vieroitetaan 12 viikon iässä
  • sukukypsyys saavutetaan 8-12 kuukauden iässä
  • vuohet elävät 10-15 vuoden iässä

väestönmuutostilastot

  • vuohen pituus mitataan säkästä (korkein kohta vuohen selässä, lapaluiden välissä)
  • urokset: 50-70 kiloa ja 16-23 senttiä pitkä.

  • naiset: 40-70 kiloa ja 16-22 senttimetriä pitkä.

Status

vuohet eivät ole uhanalaisia tai uhanalaisia.

Kääpiövuohet, Oregonin eläintarha ja sinä

Oregonin eläintarhan kääpiövuohet asuvat sukutilalla, jossa ne rakastavat selkänsä rapsuttamista. Ne syövät heinää ja pellettejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.