Skal Jeg Tipse Mailman Og Andre Retningslinjer For Ferietipping?

skal jeg tip postbudet

skal jeg tippe postbudet hvert år, da det kommer tættere på julen, ser jeg flere og flere historier om ferietipsetikette og hvem jeg skal tippe. Jeg forstår at tippe i gæstfrihedsbranchen. For eksempel tjener tjener de fleste af deres penge på tip, og de har en etableret skik på, hvad de skal tipse. Jeg er ikke altid enig, og hvis tjenesten var dårlig, jeg tip mindre, og hvis tjenesten var stor, jeg tip mere.

Hvornår Giver Du Drikkepenge?

jeg er fast overbevist om, at der skal gives et tip til at gå ud over. Derfor har jeg et problem med ferietipping-hvad tipper jeg til? For nogen, der gør deres job? Jeg er ikke i tvivl om, at den person, der modtager tipet, ville være taknemmelig – det ville jeg være, hvis jeg modtog et tip. Men virkelig, skal jeg tip postbudet? Jeg kender ikke denne person, de har aldrig gjort noget ekstra for mig, selvom de gør deres job hver dag ved at levere min mail.

Hvem Tipper Du & Hvor Meget?

her er en solid liste over, hvad der anbefales til tip:

  • Baby Sitter – en til to nætter løn
  • rengøringsperson – omkostninger ved et besøg
  • hundevandrer – en uges løn
  • frisør – omkostninger ved et besøg
  • Mailman – kan ikke acceptere penge, men noget (slik, snack, messeartikel osv.) mindre end $20
  • avis levering Person– $10 – $30
  • plejehjem arbejdstager-personlig gave
  • personlig træner – $50 til prisen for en session
  • Lærer-lille gave
  • Trash Collector – $10 til $30

særlige omstændigheder

jeg har et par problemer med denne liste. Først skal du være forsigtig, fordi nogle lokaliteter forbyder tipping af offentlige arbejdstagere. For eksempel i San Diego kan du ikke give skraldespanden kontante gaver, kun letfordærvelige (underligt, ikke?)

også for steder som frisøren, tipper jeg, når jeg går ud fra, hvordan jeg kan lide mit snit. Det samme ville gå for babysitteren-jeg ville bare tip den aften. Hvorfor skulle jeg betale et specielt tip til ferien?

endelig gør nogle af disse mennesker et forfærdeligt stykke arbejde – min personlige affaldssamler var for doven til at hente en skraldespand af vores, og jeg var nødt til at ringe til hans vejleder for at komme og hente den. Hans vejleder sagde, at han ikke vidste, hvad der skete, og jeg fortalte ham, at jeg så ham fra mit vindue, han ville bare ikke løfte det.

før du tror jeg er en Grinch, er jeg enig i flere af disse. Jeg ville helt sikkert tip min rengøring person, da de ville stille op med en masse junk omkring mit hus. Jeg ville også tip en plejehjem arbejdstager-samme grund. Endelig vil jeg helt sikkert tippe mit barns lærer, da jeg vil have dem til at vide, at jeg værdsætter det arbejde, de udfører, og jeg betaler normalt ikke direkte dem.

så i sidste ende ville jeg ikke tip postbudet. Skal Jeg?

læsere, har du nogen ferie tipping råd?

Robert Farrington

Robert Farrington er Amerikas tusindårs Pengeekspert Kurt og Amerikas studerende Lånegældsekspert Kurt, og grundlæggeren af College Investor, et privatfinansieringssted dedikeret til at hjælpe millennials med at undslippe studielånsgæld for at begynde at investere og opbygge rigdom for fremtiden. Du kan lære mere om ham på siden OM, eller på hans personlige side RobertFarrington.com.

han skriver regelmæssigt om investering, studielånsgæld og generelle personlige finansemner rettet mod alle, der ønsker at tjene mere, komme ud af gælden og begynde at opbygge rigdom for fremtiden.

han er blevet citeret i større publikationer, herunder Ny York Times, Ny Post, ræv, ABC, NBC, og mere. Han er også en regelmæssig bidragyder til Forbes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.